Delicioasa , simpla de facut . Mananci focaccia si bei bere specific regiunii Liguria
Varsati sarea, zaharul si uleiul de masline in apa calduta amestecati bine si varsati intr-un bol dupa care adaugati jumatate din faina si amestecam sa obtinem o maia lipicioasa. Adaugam drojdia sfaramitata si amestecam bine dupa care adaugam restul de faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Luam aluatul si il punem pe masa infainata si ii dam o forma dreptunghiulara. Ungem o tava cu 50 ml ulei, asezam aluatul si cu uleiul din tava il ungem si lasam sa se odihnesca pentru 60 minunte. Cand si-a dublat volumul intindem aluatul cu mainile cat tine tava, dupa care ungem din nou aluatul intins cu un pic de ulei din tava si il lasam pentru a creste pentru 30 minunte. Cand au trecut cele 30 minunte cu degetele impungem aluatul pentru a da forma la focaccia genovese si adaugam restul de 50 ml ulei. Trebuie sa avem grija sa intre uleiul in fiecare gaura, presaram sare mare nici prea mult si nici prea putin. Cand au trecut si cele 30 minunte cu un pulverizator stropim cu apa calduta focaccia pentru a ramane moale si o dam la cuptotor la 250 grade pentru 15 minunte.
1
Cand scoatem focaccia trebuie sa o asezam pe un gratar pentru a ramane crocanta la suprafata si moale in mijloc. Poti servi focaccia si cu jambon