majoritatea bucatarasilor au preparat aceste chifle, nici nu mai stiu de la cine sa zic ca m-am inspirat... Sunt tare, tare bune!
Aluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele.
Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min.
Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul.
Impartim aluatul dospit in diferite forme,in functie de preferinte (mai mari, mai mici, mai rotunde, mai plate) si le trecem pentru cca 30 sec. in apa clocotita cu sare si bicarbonat.
Scoatem chiflele direct in tava in care dorim sa le coacem, tapetata cu hartie de copt si inainte de a le da la cuptor le crestam deasupra si presaram sare grunjoasa si mac.
Dam tava la copt, la foc moderat pana devin aramii.
Pofta buna
1
Eu am ales sa aplatizez putin aluatul inainte de a-l opari pentru a putea folosi aceste chifle la sandvisuri