FLAN CU ULEI DE LEVANTICA

de Roda in Dulciuri, 24 Iun 2009 | 4430 vizualizari

 

Este un desert specific Frantei ,pe care mi l-am insusit de pe Coasta de Azur.

 

INGREDIENTE

  • 2 picaturi ulei de levantica,
  • 75g.pudra de migdale,
  • 750ml. lapte,
  • 3 g. gelatina,
  • 3 linguri miere;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FLAN CU ULEI DE LEVANTICA:

1.Se pune laptele la fiert.Dupa ce da 2 clocote,se trage deoparte, se adauga pudra de migdale,se amesteca si se lasa sa se infuzeze pana se raceste complet,apoi se strecoara.

2.Intr-un bol, se amesteca esenta de migdale cu mierea.Se adauga laptele ,amestecand bine,apoi gelatina pudra.Se pune bolul pe foc si se lasa sa clocotesca 2 minute ,apoi preparatul se varsa in 6 cupe.Se lasa sa se raceasca ,apoi se tine la rece, in frigider, 2 ore.

3.In momentul servirii ,cupele se cufunda in apa fierbinte ,apoi flan-urile se rastoarna pe 6 farfurioare si se servesc ornate cu flori de levantica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "FLAN CU ULEI DE LEVANTICA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru