FLAN CU ULEI DE LEVANTICA

de Roda in Dulciuri, 24 Iun 2009 | 4253 vizualizari

 

Este un desert specific Frantei ,pe care mi l-am insusit de pe Coasta de Azur.

 

INGREDIENTE

  • 2 picaturi ulei de levantica,
  • 75g.pudra de migdale,
  • 750ml. lapte,
  • 3 g. gelatina,
  • 3 linguri miere;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FLAN CU ULEI DE LEVANTICA:

1.Se pune laptele la fiert.Dupa ce da 2 clocote,se trage deoparte, se adauga pudra de migdale,se amesteca si se lasa sa se infuzeze pana se raceste complet,apoi se strecoara.

2.Intr-un bol, se amesteca esenta de migdale cu mierea.Se adauga laptele ,amestecand bine,apoi gelatina pudra.Se pune bolul pe foc si se lasa sa clocotesca 2 minute ,apoi preparatul se varsa in 6 cupe.Se lasa sa se raceasca ,apoi se tine la rece, in frigider, 2 ore.

3.In momentul servirii ,cupele se cufunda in apa fierbinte ,apoi flan-urile se rastoarna pe 6 farfurioare si se servesc ornate cu flori de levantica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "FLAN CU ULEI DE LEVANTICA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit sau Prajitura desteapta