File de crap cu sos salsa si ciuperci.

de dicarmencitta1957 in Crap / Caras, 9 Mar 2010 | 8199 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Pestele este favoritul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de file de crap(fara oase si fara piele).
  • 1 kg ciuperci champignion.
  • 300 gr cascaval ras(pentru umplut ciupercile).
  • 1 cescuta vin alb.
  • 2 sau 3 linguri ulei de masline extravirgin.
  • 1 cutie rosii in bulion de la Pomodore(bucati de rosii in sos).
  • 1 legatura patrunjel mare.
  • 1 ardei gras rosu.
  • condimente:sare, piper roz boabe macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,nucsoara,chilli,
  • un varf de cutit de zahar brun.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de crap cu sos salsa si ciuperci.:

Fileul de crap se spala si se pune intr-o tava de yena.Pestele il dam bine cu ulei de masline extravirgin,adaugam si cescuta de vin alb,apoi punem ce condimente ne plac mai mult.Eu am pus un praf de sare,un praf de piper roz care este mai putin iute,un praf de nucsoara,rozmarin si tarhon verde uscat.Bagam tava la cuptor,pe care o acoperim cu o folie de aluminiu.De obicei eu tin tava cam 30 de minute,dar de data aceasta pentru ca am avut un crap mai gros,l-am tinut 40 de minute si bineinteles ca l-am verificat dupa 25 de minute,sa vad daca mijlocul este facut.Separat am curatat ciupercile,le-am umplut cu cascaval ras si le-am introdus la cuptor pentru 30 de minute.

Sosul de salsa l-am preparat astfel:am tocat cat se poate de marunt patrunjelul si l-am amestecat cu ardeiul rosu taiat feliute subtiri.Am lasat patrunjelul si ardeiul gras rosu sa se intrepatrunda cu sarea si ce condimente mai dorim,chilly,piper roz macinat,rozmarin,un varf de lingurita de zahar brun si tarhon uscat.Le lasam cam 15-20 de minute,dupa care adaugam si sosul de rosii si le amestecam bine sa se intrepatrunda.Este un sos foarte bun si merge cu pestele de minune.La acest minunat fel de peste, cu sos salsa merge si un pahar de cidru de mere.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de crap cu sos salsa si ciuperci." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caras cu ciuperci si sos de vin