File de cod cu sos de patrunjel

de La Ancuta in Peste, 30 Apr 2011 | 5904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de cod (sau orice alt peste alb)
  • 25 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 1 frunza dafin
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 25 g unt
  • 4 lingurita rase faina
  • 4 linguri rase smantana
  • 1 galbenus
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu sos de patrunjel:

Pestele se spala si se pune la fiert impreuna cu untul, laptele, apa si condimentele. Se aduce la punctul de fierbere apoi se da focul mic si se acopera. Lasam sa fiarba 10-15 minute.

Scoatem pestele pe o farfurie iar sosul il mai fierbem inca 5 minute. Stingem focul si scoatem frunza de dafin.

Pentru sosul de patrunjel:
Amestecam untul moale cu faina pana se omogenizeaza si punem la foc mic 1 minut (amestecand continuu).
Luam de pe foc si adaugam treptat sosul in care a fiert pestele.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba 5 minute amestecand.

Tragem de pe foc si adaugam galbenusul amestecat cu smantana. Punem pentru ultima data pe foc cat sa se incalzeasca, sa nu fiarba.
Stingem apoi focul si adaugam coaja si zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt.

Servim pestele cu sos si garnitura de cartofi sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cod pane cu mujdei de usturoi