Ficateii de pui cu piure de cartofi aromat, fac parte dintre mancarurile noastre preferate si preparate cel mai des.
Ficateii trasi la tigaie in unt cu ceapa si usturoi, se asorteaza perfect cu un piure de cartofi cu busuioc si rozmarin.
”Meniu copii”
Curatam ficateii de pui, ii clatim in apa rece si ii scurgem bine, tamponandu-i cu hartie absorbanta.
Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins, impreuna cu 25 g unt si adaugam ficateii de pui. Ii rumenim la inceput la foc iute, pentru cateva minute, apoi micsoram intensitatea focului si adaugam ceapa si usturoiul, tocate marunt. Pastram 1 catel de usturoi pentru la final.
Amestecam usor ficateii cu ceapa si usturoiul, presaram condimente si sare, adaugam si foile de dafin si acoperim tigaia cu capac. O mai agitam din cand in cand si lasam ficateii sa se prepare inabusit, aproximativ 20 de minute.
Indepartam capacul, mai presaram condimente si sare si adaugam restul de unt, taiat in cubulete mici. Adaugam si catelul de usturoi razuit si mai lasam ficateii pe foc maxim 10 minute, agitând ușor tigaia. La final, adaugam patrunjel verde, tocat.
Pentru piureul de cartofi, curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi. Ii punem la fiert in apa rece si indepartam spuma care se formeaza.
Cand incep sa fiarba, adaugam sare, o crenguta de rozmarin si cateva frunze de busuioc rupte.
Crenguta de rozmarin o vom indeparta dupa 10 minute, pentru a nu aromatiza prea rau piureul de cartofi.
Cand cartofii sunt bine patrunsi, ii scurgem si ii pasam impreuna cu untul. Trecem piureul prin sita, adaugand si laptele fierbinte, il omogenizam si ii dam cremozitate cu doua linguri de smantana.
Servim piureul de cartofi decorat cu putin sos de la ficatei, frunze de patrunjel si rosii cherry. In jurul piureului de cartofi asezam frumos ficateii si rosiile cherry, sub forma de hora.