Incepem prin a spala foarte bine carnea iar carnea de porc o taiem felii mai groase.
In uleiul bine incins punem carnea de porc si puiul pe margine. Adaugam si doua linguri cu apa si lasam sa se prajeasca.
Din cand in cand mai stingem cu apa. Cand carnea este aproape gata punem doi catei de ustuoi, taiati fidelute, si condimentam (cu sare, piper si busuioc).
Carnea prajita o scoatem din tigaie.
Eu am folosit fasole verde congelata. Le-am pus in apa si le-am dat intr-un clocot iar apoi le-am scurs.
In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa si ardeiul taiate cubulete. Cand ceapa s-a inmuiatt adaugam fasolea si punem apa, cat sa acopere fasolea.
Dam la foc iute si lasam pana cand scade, eu am lasat 30 de minute. Spre sfarsit adaugam usturoiul si zeama de lamaie. Condimentam cu sare, piper si busuoic iar apoi oprim focul.
Peste fasole punem carnea, acoperim tigaia si lasam la innabusit vreo 10 minute.
Se serveste cu mujdei si mamaliguta.
POfta buna!