Teo a spus ca este cea mai buna mancare de fasole pe care a mancat-o in viata lui si ca a dat lovitura cu mine :)))))
Adevarul este ca a iesit....dementiala!
Fasolea am curatat-o de impuritati, am spalat-o in multe ape si am pus-o la fiert. Fierbe destul de repede.
Intre timp, am pus carnatii intr-o forma termorezistenta si i-am bagat la cuptor, la foc iute.
Am curatat ceapa si morcovul si le-am spalat. Am tocat ceapa marunt, morcovul l-am dat pe razatoare.
Intr-o tigaie, am pus un pic de ulei din conserva de rosii uscate, am adaugat ceapa, morcovul si rosiile taiate cuburi. Am lasat la calit cateva minute. Am dat deoparte.
Dupa ce s-au facut, am scos carnatii rumeniti din cuptor, i-am taiat rondele groase si i-am pus peste ceapa. Am lasat un pic sa sfaraie, apoi am adaugat bulionul si o cana apa. Am mai lasat pe foc cam 5 minute si am dat deoparte tigaia.
Fasolea, dupa primul clocot, am strecurat-o si am pus la fiert iar in alta apa. Dupa ce a fiert, am pus-o intr-un vas de lut, am adaugat carnatii, cateva foi de dafin si boiaua iute si o cana cu apa.
Am bagat la cuptor, pentru vreo 30 minute, la foc mediu.
Am servit-o cu muraturi! Nebunie, va jur!
1
ingredientele costa aproximativ 14 lei.
2
merge de minune cu muraturi sau cu salata de varza.