Fasolea aceasta chiar ,, traditional '' a fost frecata cu lingura de lemn din cauze obiective: s-a defectat robotul . Oare de aceasta a fost mai gustoasa ?
Alegeti boabele de fasole de impuritati , le spalati bine si le lasati la infoiat in apa calduta cateva ore .
Fierbeti 1 ora in multa apa sarata [ cam de patru ori cantitatea fasolei ] in oala sub presiune . Scoateti capacul si lasati sa scada apa .
Cu o lingura de lemn frecati fasolea pana devine ca o crema .
Ceapa si prazul taiate julien le prajiti in ulei , adaugati putina apa, sare ,boia si lasati sa mai dea cateva clocote .
Preparati o mamaliguta din doua cani de faina de malai .
Serviti fasolea frecata langa mamaliguta calda , cu sosul de ceapa si praz.
Muraturile preferate sunt bune insotitoare a acestei mancari .eu am avut gogosari murati .
1
Pentru prepararea fasolei frecate cele mai bune boabe sunt cele albe si foarte marunte [ cat mazarea uscata].
2
Nici eu nu stiam dar am invatat la piata . Merita efortul de a va achizitiona fasolea boabe din piata de la tarani .