Fasole frecata

de Pasiune pentru bucatarie in Mancaruri de post, 1 Feb 2010 | 10058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -800g fasole boabe
  • -2 ceape mari
  • -4 catei de usturoi
  • -150g telina
  • -2 morcovi medii
  • -1 pastranac mediu
  • -2 foi de dafin
  • -1lingura sare 
  • *pentru prajeala
  • -1 ceapa
  • -4 linguri pasta rosii
  • -4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Mod de preparare:Fasolea o alegem, o spalam si o punem in apa la inmuiat cu o seara inainte de a pregatii fasolea.A doua zi scoatem fasolea din apa in care a stat la moi si o punem intr-un strecurator.Curatam ceapa si o taiem marunt.Curatam zarzavaturile ( morcovul, pastranacul, telina), le clatim si le taiem cubulete marunte.Cand avem aceste ingredinte pregatite, punem intr-o oala, pe foc, 4l de apa, 1 lingura sare si adaugam fasolea.Peste fasole adaugam si zarzavaturile.Adaugam apoi ceapa taiata cubulete si 2 frunze de dafin si lasam totul la fiert pentru cca 1 ora si jumatate pana se fierbe fasolea.Cand fasolea este fiarta, o scoatem intr-un strecurator impreuna cu zarzavaturile si o lasam la scurs. Frunzele de dafin le indepartam.Intre timp, pana se scurge fasolea, curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.Dupa ce fasolea este indeajuns de scursa, o punem intro cratita, intr-o prima faza, incepem sa o pasam cu ustensila pentru pasat cartofii pireu.(daca aveti blender o pasati si cu el).Condimentam cu sare dupa gust, adaugam usturoiul pisat si amestecam pana la omogenizare.
Acum ne ocupam de prajeala:tocam ceapa marunt si o punem intr-o tigaie cu uleiul la calit,apoi adaugam si pasta dizolvata in putina apa si mai lasam 2 min pe foc amestecand incontinuu.
La fiecare servire punem cate o lingura de prajeala deasupra ca in imagini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu naut si tarhon