Fasole batuta de post

de diaconta in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 10383 vizualizari

 

Fiind zi de post am facut fasolica asta,la noi i se mai spune si fasole frecata.Cred ca e pacat sa mananci de post cu atata pofta,dar a fost atat de buuuuuuuuna incat rivaliza cu orice fripturica.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa uscata
  • 2 catei de usturoi
  • verdeata
  • sare,piper,vegeta,boia dulce
  • ulei
  • Pentru sosul de ceapa:
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • 1 lingura suc de rosii
  • sare,boia dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta de post:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de cu seara.

Dis de dimineata se pune la fiert in apa cu putina sare,morcovi si ceapa uscata.Se fierbe destul de multisor.Se strecoara de zeama,se lasa sa se raceasca,apoi se pune in robot si se mixeaza.

Se adauga cate putina apa cu vegeta,pana cand se ajunge la consistenta dorita.

Intr-o cratita se pune putin ulei  si cei doi catei de usturoi zdrobiti.Se prajesc putin ,se adauga putina boia si apoi se pune pasta de fasole in cratita.

Se potriveste la gust cu sare,piper si vegeta,iar spre final se adauga verdeata.

Pentru sos,se pune ulei intr-o cratita,cand s-a incalzit se pune ceapa taiata solzi.Se prajeste putin,apoi se pune putina apa si se lasa sa fiarba.

Cand apa a scazut,se adauga putina boia,sare  si 1 lingura de suc de rosii.

Se mai lasa 2 minute pe foc si....gata.

Am servit cu muraturi(gogonele si conopida),asa cum spuneam a fost un ....deliciiuuuuuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Nicolae 1

20.11.2010, 19:30

fasolea batuta de post -ptr. toate zilele e superba ebinevenita la orice masa copioasa daca mai pui ceva pe linga ia...

diaconta 1

20.11.2010, 19:30

Medi da' ce buna a fooooooooost

diaconta 1

20.11.2010, 19:31

Asa-i Nicolae,oare de ce ne-om aduce aminte doar in post ca sunt mancaruri sanatoase si delicioase chiar daca's de post?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu maioneza de post