Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel

de laura_n in Mancaruri de post, 13 Feb 2013 | 17443 vizualizari

 

De fapt este frecata, nu stiu de ce se spune batuta, ca doar nu o bate nimeni. In fine, mi-ati cam starnit pofta in ultima vreme cu fasolea asta incat nu am mai rezistat si a trebuit sa fac, ca p''acilea regula e sa ne facem :))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba noua
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei rosu copt
  • patrunjel
  • bulion
  • ulei masline
  • praf usturoi
  • 4 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel:

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita mai mare cu mai multa apa. 

Se scurge de apa fiarta pe parcursul fierberii, si se pune la fiert in continuare in alta apa. (eu schimb apa de vreo 3-4 ori) 

Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa, se mai clateste o data cu apa si se paseaza cu blenderul. Se adauga sare, ulei masline.

Ceapa se curata, se spala si se toaca. Ardeiul copt se toaca si el, usturoiul se zdrobeste. patrunjelul se spala si se toaca marunt.

Se pun toate la calit in ulei si dupa ce s-au rumenit bine se adauga cateva linguri de bulion. Se adauga o cana cu apa si sare si se lasa la fiert cat sa scada sosul. 

Peste fasolea pasata, se presara un pic praf usturoi, si se pune ceapa calita deasupra. 

TIPS-URI

1

bun de mori sosul cu ardei copt si ceapa verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de fasole batuta - fasole frecata