De fapt este frecata, nu stiu de ce se spune batuta, ca doar nu o bate nimeni. In fine, mi-ati cam starnit pofta in ultima vreme cu fasolea asta incat nu am mai rezistat si a trebuit sa fac, ca p''acilea regula e sa ne facem :))))
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita mai mare cu mai multa apa.
Se scurge de apa fiarta pe parcursul fierberii, si se pune la fiert in continuare in alta apa. (eu schimb apa de vreo 3-4 ori)
Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa, se mai clateste o data cu apa si se paseaza cu blenderul. Se adauga sare, ulei masline.
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Ardeiul copt se toaca si el, usturoiul se zdrobeste. patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Se pun toate la calit in ulei si dupa ce s-au rumenit bine se adauga cateva linguri de bulion. Se adauga o cana cu apa si sare si se lasa la fiert cat sa scada sosul.
Peste fasolea pasata, se presara un pic praf usturoi, si se pune ceapa calita deasupra.
1
bun de mori sosul cu ardei copt si ceapa verde