Fasole batuta cu ceafa afumata

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2011 | 10752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 4 bucati ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 bucati ardei verde
  • 2 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ceafa afumata
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceafa afumata:

Am spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am spalat din nou fasolea.Am pus-o iar la fiert in apa rece si am adaugat in cratita o ceapa taiata in patru,doi morcovi,ardeii spalati si curatati,usturoiul,cimbru si sare.Am lasat sa fiarba la foc potrivit si cand scade apa adaug apa rece deoarece astfel fasolea fierbe mai repede.Cand s-a fiert am pus-o in robot si am pasat foarte bine fasolea.Intr-o cratita calesc in ulei o ceapa apoi adaug o lingura de boia dulce.Torn o cana de apa pe care am stors-o de la fasole si las sa fiarba bine ceapa pana nu se mai simte.Torn apoi fasolea batuta si mai adaug apa oprita de la fasole pana o subtiez atat cat doresc.Mai adaug sare daca este nevoie si piper.

Separat in alta cratita calesc in ulei doua cepe,adaug boia si bucati de ceafa afumata taiate felii.Adaug apa atat cat sa treaca peste carne si las sa fiarba amestecand pana scade apa de tot si ramane doar sosul.

Asezam fasolea batuta in farfurie iar desupra punem ceafa impreuna cu sosul.

Servim cu castraveti murati,gogonele dar merge foarte bine si cu o salata de varza sau de rosii.

TIPS-URI

1

Am pregatit fasolea batuta separat fara carne deoarece se poate manca si in zile de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat