....de dragoste de dulce delicios! Reteta i-am rapit-o Laurei Adamache, dar stiu sigur ca nu se supara pe mine la cat e de scumpa ....reteta este de muffins insa eu am transformat-o intr-o briosa uriasa :)))).....ea a dat prajiturilor aroma de portocala, eu am ales lamaie si lime....oricum e minunata! Un desert irezistibil pentru care ii multumesc!
Crema de vanilie:
Preparam intai crema pentru a avea timp sa se raceasca.
Laptele se pune pe foc mic si se infierbanta , in el se pune vanilia.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga amidonul, apoi se pune laptele fierbinte deasupra. Se toarna inapoi in vas si se tine pe foc pana se ingroasa. Se pune deasupra o folie sa nu faca crusta, apoi se raceste crema.
Se mixeaza ouale si zaharul pana se albesc si isi cresc volumul, se adauga uleiul, se mixeaza in continuare, se pune si faina, praful de copt si apoi coaja de lamaie si lime si zeama.
In tava unsa cu unt se pune compozitia si se coace prajitura in jur de 35 de minute.
Am lasat-o sa se raceasca, apoi am decupat partea de deasupra si am pus crema de vanilie. Decorul l-am facut din crusta de briosa si coaja de lime si lamaie....este o prajitura grozava si-o recomand cu mare drag!