Imi place sa fac faguri, chiar daca ia mult timp coacerea lor, iar acum mi-am zis sa incerc sa fac si cu cacao. Au iesit foarte buni.
Crema:
Intr-o cratita se dilueaza amidonul cu putin lapte. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul moale, putin cate putin, la final adaugand si nuca macinata.
Aluat:
Se bat ouale cu zaharul si praful de sare, apoi se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza.
Se unge forma de faguri cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se pun cate doua lingurite de aluat in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana se termina aluatul. Intre timp, fagurii formati pot fi umpluti cu crema.
1
Daca budinca se ingroasa prea tare atunci cand s-a racit, se mai poate adauga putin lapte pentru o manevrare mai usoara.
2
Aluatul trebuie sa fie mai gros un pic decat cel de clatite.