Enchilada de pui

de elucubratiiculinare in Pui, 10 Feb 2012 | 12632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui,
  • 1 lingură unt,
  • 1/2 ceașcă ceapă tocată,
  • 7 căței de usturoi,
  • 1-2 ardei iuți verzi,
  • 200 ml supă,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 1/2 ceașcă smântână,
  • 1/2 ceașcă lapte,
  • 200 g brânză Cheddar,
  • 8 tortillas.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchilada de pui:

Pieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la fiert într-o cratiță cu apă rece și un praf de sare. Se fierbe pentru 15 minute, după care se scoate într-un castronel, iar supa se strecoară (ne trebuie doar 200 ml).

Într-o tigaie călim ceapa în unt pentru aprox. 3 minute, până se înmoaie. Adăugăm usturoiul zdrobit, ardeii iuți tocați mărunt, sucul de roșii, pasta de roșii,supa și smântâna și amestecăm bine. Se lasă să dea în clocot după care oprim 3/4 din el. Într-un sfert din sos punem bucățile de pui și jumătate din brânza Cheddar dată de răzătoare.

Umplem fiecare tortilla cu acest amestec de pui și le punem într-un vas ce poate fi dat la cuptor. Vasul trebuie uns bine cu unt. In sosul oprit adăugăm laptele și îl turnăm peste tortillas. Acoperim cu restul de brânză Cheddar. Coacem pentru 30 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade C sau până se topește brânza.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchilada de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kukibella 1

11.02.2012, 10:54

horia 1

11.02.2012, 13:10

arata foarte bine,felicitari pentru prezentare si postare!

Lau 1

13.02.2012, 15:27

fain arata

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui la cuptor