Empanada gallega

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2012 | 27782 vizualizari

 

Este o reţetă cunoscută în Spania şi cred ca o să vă placă. Pentru când aveţi musafiri sau ocazii speciale!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de boia
  • 200 ml de apă călduţă
  • 12 linguri de ulei de la umplutură
Umplutura:
  • 1 piept mare de pui, tăiat bucăţele( a fost de la friptură). Poate fi fiert sau crud, dar călit împreună cu ceapa.
  • 6 cepe medii tăiate mărunt
  • Ulei ca să acopere totul abundent(cel putin 12 linguri)
  • 500 g de ciuperci
  • 2 conserve de 400 g de roşii în bulion 1-2 ardei(depinde de mărime) tăiaţi bucăţele
  • pastă de ardei iute(opţional)
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • 1 ou bătut pentru uns
Umplutura cu peşte:
  • 1 cutie de 900 g de ton
  • Ceapă
  • Ardei
  • Roşiii
  • condimente
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada gallega:

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi sucul din cutia lor. Se fierb până  cam 10 minute împreună.Se potrivesc de gust, adăugând mirodeniile dorite, poate nişte pastă de ardei iute.Se lasă să se răcească.

Clasica reţetă este cu umplutura de ton. Se face la fel, doar că nu se pun ciuperci şi carne. Se foloseşte uleiul de la tonul din cutie.

Intre timp se face aluatul.Se amestecă făina cu drojdia, sarea şi boiaua. Se adaugă uleiul şi apa şi se face un aluat asemănător cu cel de pizza. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul.Se împarte în 2, se fac foi. Se  întinde  şi se pune în tava neunsă. Se repartizează uniform umplutura, se pune foaia a doua. Din aluatul căzut peste margini se fac ornamente. Se unge cu ou.

Se coace în cuptorul preîncalzit la foc potrivit până de vine auriu.

Se serveşte caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada gallega" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Marina 1

12.12.2012, 13:34

Foare buna si eu fac mereu

Mihaela11_jo 1

13.12.2012, 10:42

Foarte fina si apetisanta

jolygina 1

13.12.2012, 13:48

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu smantana