Aveti pofta de mini eclere cu crema de vanilie? Perfect! Eu am avut pofta si de zmeura. Au iesit niste eclere tare parfumate :)
Am umplut eclerele cu crema de vanilie facuta ca pentru cremsnit fiindca am dorit sa nu folosesc budinca din comert, asa ca m-a pus pe facuta crema, iar cojile de eclere le-am cumparat.
Crema am facut-o din sase oua, zahar, esenta de vanilie si un litru de lapte.
Mai intai am pus laptele la fiert, apoi am batut galbenusurile cu zaharul si cand laptele s-a fiert, am adaugat compozitia de galbenusuri cu zaharul si cu doua cuburi de unt, am amestecat bine cu laptele si am oprit focul.
Apoi am batut separat si albusurile cu zahar pana cand au capatat textura de bezele si am amestecat albusurile in compozita de galbenusuri cu lapte pana cand am obtinut o crema foarte pufoasa care a crescut foarte mult in volum.
Cand crema a fost gata, m-am apucat sa umplu cojile de eclere. Adica am taiat pe lung fiecare coaja de ecler si partea de jos a eclerului am umplut-o cu crema. Trebuie lasata un pic la racit fiindca altfel va ardeti la maini si se inmoaie prea tare coaja de ecler. Pe fiecare ecler in parte am asezat cate 2-3 bucatele de zmeura.
Cand toate jumatatile de eclere au fost umplute cu crema si zmeura, m-am apucat sa bat frisca. Am folosit frisca lichida pe care am batut-o cu mixerul si un pliculet de intaritor pentru frisca.
Am asezat frisca cu o lingura peste crema si zmeura, iar deasupra am asezat partea de sus a eclerului. Am procedat asa cu fiecare ecler in parte. Cand le-am asamblat pe toate, am dat tot platoul cu eclere la frigider. Intre timp se racise si crema de vanilie :)
Cat timp eclerele au stat cuminti la frigider, am pregatit ciocolata cu care urma sa le ornez. Am folosit o ciocolata amara mare pe care am topit-o pe foc intr-un ibric impreuna cu doua cuburi de unt si esenta de cafea. Precizez ca nu am adaugat zahar la ciocolata.
Cand crema de ciocolata a fost gata, am scos eclerele din frigider si cu viteza luminii am turnat ciocolata pe fiecare in parte. E nevoie sa ne grabim un pic cu ciocolata fiindca se ingroasa foarte repede. In cazul in care totusi vi se intampla, o puteti reincalzi pe foc.
Ce mi-a placut la eclerele acestea este faptul ca se imbina nemaipomenit aroma de vanilie cu zmeura inmiresmata si cu gustul amar al ciocolatei. Mai multe detalii pe www.gatituleojoaca.net.