Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 593355 vizualizari

 

Salvează această rețetă simplă și delicioasă de eclere de casă. Descoperă pas cu pas cum să prepari eclere pufoase și delicioase chiar în propria bucătărie. Cu un blat fraged și o cremă fină, aceste eclere vor cuceri inimile și papilele gustative ale întregii familii.
Pentru a pregati Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, margarina sau unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa
  • Coji de eclere:
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • 8 oua
  • 1 varf de cutit de sare fina
  • Crema de vanilie:
  • 1 pachet de margarina
  • 5 linguri de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 litru de lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie 
  • Glazura
  • 1 plic de glazura dr.oetker
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa:

Iata cum se prepara Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa

Se pun apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecand continuu pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia, se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se pune compozitia intr-un posh pentru ornat si se fac bastonase in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu 20-25 minute.

Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema de vanilie.

Pentru crema, zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama. La final se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetker dupa instructiunile de pe plic si punem pe fiecare ecler cate o lingurita.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Eclere cu zmeura, Eclere cu crema de mango si ganache de ciocolata alba sau Eclere cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta