Eclere cu vanilie

de sandytza in Dulciuri, 20 Iul 2009 | 30188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosi
  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • un pic de sare
  • 10 oua
  • Pentru crema
  • 1,300 l lapte
  • 250 gr faina
  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • Peste crema ,la umplut avem nevoie de
  • 350 ml frisca lichida.
  • Pentru glazura 
  • 275 ciocolata cu lapte, 
  • 4 linguri cu ulei, 
  • 100 ml frisca lichida 
  • 140 grame de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie:

Se prepara mai intai cojile. Se pune uleiul, apa si un pic de sare la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina toata odata sa nu se faca cocolosi. Se amesteca bine , apoi se lasa la racit pana preparam crema.

  Se pune la fiert un litru de lapte. Restul de 0,300 l de lapte se pune intr-un bol in care seadauga faina, ouale si zaharul. Se amesteca bine iar cand laptele a fiert se toarna acesta peste amestecul de oua cu faina si zahar. Se pune totul pe foc si se amesteca la foc mic pana se ingroasa.

  Intre timp amestecul facut pe foc pentru coji s-a racorit. Adaugam pe rand cate un ou amestecand continu, pana le incorporam pe toate.

Cand compozitia s-a omogenizat se pune intr-un coif la care se adauga un varf stea si turnam compozitia intr-o tava in care punem hartie de bucatarie. Se fac forme alungite de 10-12 cm si late 2-3 cm si cu spatiu suficient intre ele pentru ca o sa creasca destul , iar daca spatiul este mic nu vor creste.

Se lasa la cuptor aproximativ 25-30 minute la foc maxim pana ce au inceput sa prinda un pic de culoare deasupra.

Se lasa la racit, apoi se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.

Peste crema se pune un strat de frisca

Se astupa iar desupra se pune glazura de ciocolata preparata astfel:se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc. Se amesteca bine pana ciocolata s-a topit dar aveti grija sa nu fiarba ca se taie ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler