Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

de Ina in Prajituri, 8 Ian 2011 | 19084 vizualizari

 

Buuneeeee!!!!!

 

INGREDIENTE

Aluat de eclere:
  • 125 g faina
  •  100 ml ulei
  •  250 ml apa
  •  3 oua
  •  un praf de sare
    Crema:     
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • un pachet  margarina
  • cateva picaturi esenta de vanilie
    Decor:      
  • Ciocolata menaj 
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Eclere:   Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem  pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata  si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si  capata consistenta unei mamaligutze tari.  Dam deoparte, iar cand  este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat bine primul ) , obtinand un  aluat lipicios.
Cu o punga de ornat ( cine are, ca eu nu mai am  :))) ) se toarna bastonase  de aluat in tava, lasand intre ele o distanta de cca. 2 centimetri.
Se dau la cuptor aprox 25-30 min, pana se  rumenesc  bine deasupra.
Crema:  2 plicuri de budinca de vanilie preparate cu 0,8 litri de lapte ( nu 1 litru, cum scrie pe plic )  si 8 linguri cu zahar. Lasam sa se raceacsa, iar cand e putin calduta adaugam un pachet cu margarina si mixam bine, pentru omogenizare.
Asamblare:  Taiem pe lung fiecare gogoshica de ecler si umplem cu crema de vanilie.
Glazurare: Topim 3-4 tablete de ciocolata menaj, luam ciocolata topita cu o lingurita  si  trecem repede peste eclere, lasand sa curga ciocolata in fir subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (155)

DIANA B 1

12.01.2011, 11:23

@Diaconta , morosanca , nu gluma

meosiris 1

12.01.2011, 23:12

Ce bine arata! Ti-au iesit super! felicitari! Chiar ar trebui sa fac si eu o tura de eclere .

Ina 1

13.01.2011, 13:12

Multumesc, Meosiris. Chiar e o reteta usoara, desi nu pare.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu 2 creme de ciocolata