Eclere cu crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 8 Sep 2010 | 9264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri faina  
  • 1 lingura zahar  
  • 2 pahare lapte,sare  
  • 200 gr.unt  
  • 8 oua  
  • crema de  vanilie

Pentru crema  

  • 1 litru lapte  
  • 50 gr.unt  
  • 8 galbenusuri  
  •  6 linguri amidon de porumb  
  • 6 linguri.zahar,un praf sare.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.Se fasa cateva minute sa se raceasca si se aduga oualele unul cate unul.Aluatul se pune intr-o punga taiata la varf si se modeleaza bastonase in tava la distanta intre ele.Se tin la cuptor circa 30 min.Cind s-au racit se taie pe lung si se umplu cu crema dorita.
Crema:

Se pune laptele la foc sa se incalzesca,dar atentie sa fie doar caldut,(altfel riscam sa facem omleta).Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,zaharul si amidonul,apoi se toarna in fir subtire laptele caldut.Totul se transfera inapoi in craticioara si se pune pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continu sa nu se lipeasca crema de vas.Cand s-a ingrosat,se da de pe foc si se adauga untul,se amesteca bine pana se topeste,se acopera vasul cu o folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca bine de tot.Apoi se pot umple eclerele.Se orneaza dupa gust, cu glazura de ciocolata sau zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

monicutza 1

25.01.2011, 23:07

am facut si eu si mi-au iesit f bune multumesc pt reteta

silvi0ara 1

26.01.2011, 12:05

monicutza,ma bucur ca ai incercat reteta.

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi