facute la cererea sotului...cateodata i se pune pata pe ceva si musai sa-i fac...zici ca-i gravid....
sunt primele mele eclere, asa ca va rog sa fiti ingaduitori...nu prea arata cine stie ce, dar au gust foarte bun....
coji:
crema:
decor:
cojile: se pune pe foc apa cu uleiul si sarea si se aduce la pc de fierbere.
Se toarna apoi toata faina odata si se amesteca energic sa nu faca cocoloase, se lasa cateva sec, pana se strange coca frumos, apoi se da la rece .
Dupa ce s-a racit de tot se adauga ouale pe rand, cate unul, amestecand pana la absorbtia completa a fiecaruia.
Acum nu stiu cat de moale trebuia sa fie coca asta, ca a mea nu prea a fost moale, adica nu curgea, statea pe lingura.
Mie mi s-a parut ca e prea tare...iar la copt cred ca trebuia sa creasca ceva mai mult....ma rog.
Am pus aluatul in pos si am facut formele de ecler pe hartie de copt, direct in tava, si aici cred ca le-am facut prea late,.trebuia sa le fac mai inguste si mai groase, cu siguranta...
Am copt la 180 g cam 35-40 min.
Mie mi-au iesit 12 buc .
crema: se face la rece.
Fiecare plic de crema se bate cu 250 ml lapte la mixer pana la consistenta dorita.
La unul din plicuri am adaugat si cacao pt a iesi o parte din eclere cu crema maro.
Frisca nu stiu daca se pune sau nu, eu am adaugat ca ne place.
Se bate frisca foarte bine.
asamblare: se taie in doua cojile pe lungime, pe una din parti am pus crema cu ajutorul unui pos , apoi frisca batuta, am acoperit cu cealata coaja si am lasat putin la rece, ca s-au inmuiat cam tare cojile.
Deasupra am decorat cu ciocolata topita cu 20 ml lapte, dupa cum mi-a venit.
L-am mai lasat la rece pana s-a intarit din nou ciocolata deasupra si am servit cu foarte mare pofta, facand abstractie de aspectul, care nu prea a fost cine stie ce.