Eclere cu crema de budinca

de Georgiana78 in Prajituri, 4 Sep 2012 | 14745 vizualizari

 

M-am gandit mult pana sa postez aceasta reteta....de ce, va intrebati?.....pt ca nu este terminata, nu am apucat sa mai fac poze si cu ele glazurate, efectiv nu am mai avut la ce sa fac poze......! Dar reteta este foarte buna, eclerele sunt fragede si gustoase si am zis sa las rusinea la o parte ca nu e buna acum....! Deci.......!

 

INGREDIENTE

  • Eclere:
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri praf budinca vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • Glazura:
  • serbet de caramel(nu am avut)sau
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri unt
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de budinca:

Eclere:

- intr-o cratita punem la fiert uleiul apa si zaharul, iar cand clocoteste adaugam faina si amestecam bine pana obtinemun aluat omogen pe care il lasam sa se raceasca bine

- in aluatul rece adaugam pe rand ouale amestecand bine cu o lingura dupa fiecare ou adaugat pana se incorporeaza bine si obtinem un aluat omogen

- intr-o tava unsa cu putin ulei, cu ajutorul unui pos sau poti proceda ca mine.....cu mainile unse cu ulei (spalate in prealabil :))) luam cate o lingurita din aluat si ii dam forma lunguiata da 6-8 cm si groase de 2-3 cm si le asezam in tava usor distantate intre ele pt a avea loc sa creasca si le dam la cuptorul preincalzit pt cca 40 min la foc potrivit 180 grade fara a deschide usa cuptorului.

- eclerele sunt gata cand sunt crescute si usor rumenite si nu trebuie scoase din cuptor imediat pt a nu da inapoi; stingem focul cuptorului si le lasam acolo pana se racoresc putin apoi le scoatem pt a se raci total

- le taiem pe o latura lunga cu ajutorul unui cutit si le umplem cu crema de budinca rece

Budinca:

- se prepara dupa instructiunile de pe plic dar doar cu 750 ml lapte dar cu 10 linguri zahar si la sfarsit cand se mai racoreste budinca se adauga untul si esenta

Glazura:

- se topeste ciocolata rupta bucati in apa si la sfarsit se adauga untul si esenta si se toarna calda cu o lingura peste eclere, dupa imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere