Chec cu cacao

de susu in Prajituri, 9 Dec 2013 | 3900 vizualizari

 

O minunatie de pufosenie

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani apa minerala
  • 3/4 cana ulei (170 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-4 linguri de cacao, eu am pus 4
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 lgt coaja portocale
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 1 mana stafide
  • 1 mana nuci
  • ciocolata neagra 70% (eu am pus 9 patratele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Nuca se da putin la cuptor, se curata de coaja iar 1/2 din ea se macina si restul se toaca marunt. Amestecam faina impreuna cu praful de copt si cacaoa cernuta. Stafidele se hidrateaza in esente dupa care se scurg si se tavalesc prin faina. Uleiul se mixeaza cu zaharul, esentele de la stafide si zaharul vanilat. Adaugam putina zeama de lamaie si cele doua cani de apa minerala, aceasta din urma o sa ajute sa iasa un chec pufos. Punem treptat cate doua linguri din amestecaul de ingrediente uscate la cele lichide si mixam la viteza mica. Punem si jumatate din nuca macinata si tocata pana se incorporeaza. Tapetam o forma de chec, punem o parte din aluat, stafide, nuca si pastram putin aluat. Topim ciocolata 1 minut la microunde si o punem in mijlocul checului acoperind cu restul de aluat oprit. Dam la cuptorul incalzit pentru 50-60 de minute dupa care facem testul cu scobitoarea.

Chiar daca pe margine este facut verificati si in mijloc ca sa nu ramana crud datorita ciocolatei. Putem adauga rahat sau alte mirodenii cum ar fi cardamon, scortisoara sau anason care merg foarte bine cu ciocolata. Deasemenea putem incorpora ciocolata topita in aluat sau sa  punem ciocolata tocata marunt. In loc apa se poate folosi suc de fructe, zeama din compot sau lapte de soia.

Checul se poate face si simplu, fara ciocolata, nuci si stafide in cazul asta iese si mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

diaconta 1

09.12.2013, 19:25

Fain chec

MotanLaOale 1

10.12.2013, 00:33

cristeena20 1

10.12.2013, 18:43

Excelent!!! l-am notat si cand o sa am ocazia sa il fac voi veni cu poze!!! Multumesc de reteta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjiturele pentru micul dejun