Eclere

de Cornelia89 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 4570 vizualizari

 

Eu am facut reteta dubla daia mi-au iesit mai multe cosuri pentru eclere.am facut si eclere mini ,am incercat sa vad dak imi ies ,cateodata ies goale la mijloc.

 

INGREDIENTE

Aluatul pentru cosurile eclerelor:

  • 3 oua
  • 1 cana apa
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 varf de amoniac
  • sare
  • 1 cana de faina

Crema:

  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • o esenta de vanilie
  • 500 ml lapte

Pentru glazura:

  • 2 tablete de ciocolata cu lapte
  • eu am pus si putina cioc.menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru cosuri:

Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot

se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina 

se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase 

se adauga amoniacul stins cu putin otet,sarea

se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga oualele unu cate unu se amesteca cu telul bine la fiecare ou pana intra in compozitie

Dupa aceea pui intr-o pungulita (eu am pus intr-o punga goala de la lapte) ca sa formezi mai bine cosurile si rupi unul dintre colturi.

grosimea lor este ca si biscuiti de casa

se lasa la cuptor pana incepe sa capete o culoare aurie deschisa

nu se deschide usa cuptorului ca risti sa se lase aluatul

dupa ce le scoti le lasi sa se raceasca si dupa le tai intr-o parte atat se lasa pe farfurie pana se face crema ca sa se raceasca bine.

Crema:

se pune pe foc 500 ml de lapte si se lasa sa fiarba

se amesteca faina cu zaharul si se adauga peste continutul de pe foc

se amesteca continu ca sa nu faca cocoloase ,crema se face la fel ca si budinca , incepe sa de-a in clocot si se amesteca pana se face groasa

stingem focul adaugam untul si esenta si amestecam ca sa se incorporeze vine.

se umple cosurile cu crema.

eu am adaugat si capsunele in crema

au iesit crema dulce acrisoara.

Pentru glazura:

am rupt cicolata in cubulete si am topit-o in bain marie

apoi am turnat-o peste cosurile deja umplute cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu ciocolata si cafea