Eclere

de lia maria in Prajituri, 26 Ian 2012 | 4035 vizualizari

 

Un dulce usor, fin, elegant, si foarte bun…nu-i asa ca v-am facut pofta ?

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 375ml apa
  • 245ml ulei
  • un varf de sare
  • 250g faina
  • 8 oua
  • Crema:  
  • 250g margarina/unt
  • 200g zahar
  • 45g faina
  • 1L lapte
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura
  • 100g nutella
  • 50g unt

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece.

Intre timp pregatim crema: topim untul, adaugam zaharul, amestecam usor si lasam sa se topeasca dupa care punem faina, omogenizam si la final turnam laptele si esenta. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, dar amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei. Punem un capac (sa nu se formeze crusta) si dam la rece.

Revenim la aluatul care intre timp s-a racit si ameste-cand intruna, incorporam ouale, unul cate unul, pana le terminam pe toate.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam eclerele, rotunde sau lunguete, lasand spatiu intre ele.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-35’.

Sectionam eclerele reci, in doua si le umplem cu crema de vanilie. Deasupra ornam cu glazura pe care am obtinut-o amestecand (pe aburi) nutella cu untul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

lia maria 1

27.01.2012, 18:54

mediato
motanel
mirela
danakarin
rocsi
kamy va servesc cu mare drag

jolygina 1

29.01.2012, 12:14

data viitoare asa ceva trebuie sa fac si eu

lia maria 1

29.01.2012, 12:36

jolygina

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de cocos