Am fost aşa de mulţumită de cum a ieşit dulceaţa de struguri albi, încât am repetat-o, după câteva zile, atât cât am mai prins din acest soi de struguri albi fără seminţe, însă cu alte arome speciale. De data aceasta am folosit vin alb şi coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan. Iar acum mi-am făcut timp să postez reţeta, aşa că sper să vă placă.
Se pun la fiert apa cu vinul alb şi zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă.
Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se culege spuma formată, la nevoie.
Se fierbe până când scade un pic, iar dulceaţa este bine legată, la mine a durat cam 40 de minute.
Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: aprox 40min
Porţii: 1 borcan de 720 g, dar nu plin
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/dulceata-din-struguri-albi-cu-vin-si.html