Am cautat aceasta reteta,in ideea ca fetele tinere au gasit o reteta mai deosebita dar am ramas dezamagita;doamnelor,fetelor,IN NUMELE TRANDAFIRULUI,va rog,va implor,nu mai adaugati indulceata,scortisoara sau cuisoare;va rog sa ma iertati,dar este inadmisibil ca sa fie amestecata aceasta savoare,acest minunat parfum de trandafir cu scortisoara sau cuisoare,cand le puteti folosi la alte retete mai potrivite.
Petalelor de trandafir li se taie portiunea alba de la capat,se freaca foarte bine pana capata o culoare rosiatica cu lingurita de sare de lamaie si cele doua lingurite de zahar,apoi se pune vasul in frigider;
se face siropul din apa cu zahar la foc mare,se spumuieste iar cand a ajuns la consistenta siropului de dulceata(picatura nu se dizolva in apa),se adauga petalele;
se amesteca tot la foc mare,se adauga sucul de lamaie si dupa 5min.se opreste focul;
se pune fierbinte in borcane si se tin in patura pana a doua zi cand se eticheteaza si se depoziteaza in camara.