Dulceata de trandafiri

de mihaelaM in Dulceata / Gem, 28 Mai 2011 | 6597 vizualizari

 

aseara am primit acesti trandafiri parfumati si azi m-am apucat de treaba...sa vede-ti ce a iesit...o delicatesa parfumata

 

INGREDIENTE

  • 1kg petale trandafiri
  • 1,5kg apa
  • 2 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
  • RABDARE
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Am pus apa impreuna cu zaharul la fiert intr-o oala turnata(tuci).Cand se produce acea spuma deasupra o adunam.(lasam 1h)

Trandafirii au fost rupti cu totul asa ca am inceput sa rup petalele si sa tai partile albe,am taiat,am taiat pana intr-un final am terminat.

Am pus petalele intr-o sita si le-am spalat bine dupa care le-am adaugat in sirop.

Am lasat sa fiarba pana ce s-a legat siropul.(nu uitati sa mestecati din cand in cand)

Am adaugat si sucul de lamaie si am mai lasat cam 5min dupa care am dat la o parte si am pus in borcanele apoi le-am dat la cuptorul incins circa 15min ,am stins cuptorul si le-am lasat asa pana a doua zi.

pofta mare!

TIPS-URI

1

ca sa vedeti daca dulceata este gata scoateti pe o farfurioara

2

daca siropul devine ca mierea este gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de banane