Dulceata de smochine

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 20 Sep 2021 | 4092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa
  • 80 de zmochine nu foarte coapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos.

Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac peeste cratita si am lasat sa fiarba smochinele cca 35 min cu capacul pus, apoi am ridicat capacul si am mai lasat sa fiarba cca 20 min, avand grija sa adun spuma formata.

Am tras cratita de pe foc, am pus dulceata fierbinte in borcane, le-am capacit, apoi le-am asezat in cuptorul incins, dupa ce am stins focul, le-am lasat pana a doua zi cand le-am depozitat in beci sau camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine