Dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 12 Sep 2013 | 5505 vizualizari

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 13:46

Laura

MotanLaOale 1

12.09.2013, 13:49

Diferenta intre dulceata, gem sau magiun este data de cantitatea de zahar nu de cum sunt fructele!

Lia_ 1

12.09.2013, 13:50


eheeee!!! ... si eu tot asa fac gemul cu prune intregi ca asa ne place dar dulceata se face mai greu, astfel:
1 kg prune
1kg zahar
200 ml apa
2 linguri zeama de lamaie
1 zahar vanilat
apa de var

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.

Se decojesc si se scot samburii dupa metoda explicata mai sus.

Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Este o dulceata aromata si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii de prune in coaja.

Rocsi 1

12.09.2013, 13:54

Ce mult imi place. Este o dulceata ce imi place mult inca din copilarie!

Rocsi 1

12.09.2013, 13:56

Fiecare cu ale lui. La mine dulceata e cu fructe intregi dar mai zemoasa si mai subtire, iar gemul tot cu fructe intregi il fac dar il fierb mai mult sa fie mai gros. Fiecare cu obiceiul sau! Important este ca e bun!

simona72 1

12.09.2013, 14:15

O bunatate de dulceata!!!

Dya Daniela Andrei 1

12.09.2013, 14:16

Ce harnicuta esti!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:16

Lia, fiecare are o reteta proprie!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:17

Asa e Rocsi! Si noi fierbem gemul mai mult, doar ca dam prunele prin masina!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:17

Simona

mirela0911 1

12.09.2013, 14:20

foarte buna, si au am facut!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Dya

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Mirela

portiadelumina 1

12.09.2013, 14:45

Prunele şi merele sunt favoritele mele, indiferent cum sunt făcute.

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:58

Padre

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca