Dulceata de nuci verzi

de Julie in Dulceata / Gem, 19 Iun 2010 | 16093 vizualizari

 

Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica ,
cea mai buna era cea de nuci verzi.
Un adevarat rasfat dulce amarui si gust nesteptat de savuros,
dar.... care implica si un efort pe masura!

Si cum sezonul nucilor verzi incepe dar se si sfarseste foarte repede....m-am grabit
sa culeg si eu nucile necesare pentru a prepara delicioasa dulceata .
Sa ne apucam asadar de treaba si sa reanviem mirosul parfumat din copilarie...

 

INGREDIENTE

  • 150 nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la o lamaie potrivit de mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Nucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,atunci cand coaja nu este complet formata.
Daca nu vrem sa ne patam pe maini si  toata lumea sa stie ce am facut,
ne inarmam cu una -doua perechi de manusi din material plastic mai gros.

Vom curata nucile cu un cutit pana dam de partea alba cu interiorul gelatinos.
Imediat le vom arunca in apa rece,pentru a nu se innegri si pentru a iesi toata amareala din ele. Vom schimba de mai multe  ori apa in care stau nucile.
Le lasam tot in apa peste noapte,cu o farfurie peste ele sa le tina in apa, sa nu se ridice la suprafata.

A doua zi punem la foc apa si zaharul sa fiarba pana se ingroasa
bine si se formeaza siropul.
In sirop vom pune nucile ,scurse bine de apa,  si zeama de lamaie.
Lasam sa fiarba pana se leaga bine dar avem grija sa nu fierbem
foarte mult sa nu se caramelizeze zaharul.

Dulceata mea a fiert intr-o ora.

Am pus in ea doar zeama de lamaie care i-a dat un gust usor acrisor.
Am gasit insa pe net ,reteta de dulceata de nuci, cu diferite adaosuri.
Nu cred ca ar fi avut ce  cauta  scortisoara sau cuisoarele in aceasta reteta, nu de alta dar ar fi  schimbat total gustul pe care il asteptam eu , si...pe bunica nu am vazut-o punadu-le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Julie 1

20.06.2010, 18:45

Ina, Miha! Stati voi linistite si cu mainile curate ma murdaresc eu si pentru voi mah!

nadina73 1

26.06.2010, 16:43

stiu ca e delicioasa ,nu am mai mancat de vreo 20 ani si poate si mai bine dar cand am vazut la tine parca i simt gustu si aroma,,,,,,,,,,,,,,,,trimite-mi si mie,macar o lingurita50 furculite merita

Julie 1

28.06.2010, 11:29

Nadina Acum trimit prin pescarus
Am sa-l dresez sa bata la usa...sa nu mai tii fereastra deschisa tot timpul si sa te ia curentul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata aromata din coji de lubenita