Dulceata de dovleac placintar

de Merisor in Dulceata / Gem, 21 Sep 2018 | 5808 vizualizari

 

Este pur și simplu minunată această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare!
Nu credeam că o să mă cucerească așa de mult, dar chiar îmi place atât aroma cât și culoarea.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac plăcintar, curățat
  • 800 g zahăr
  • 250 g apă
  • 50 g zahăr vanilat
  • zeama de la o lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac placintar:

Pregătim dovleacul.

Mai întâi îl ștergem bine pe coajă cu un burete de vase umezit.

Spargem dovleacul în două, apoi înlăturăm semințele și nervurile din jurul lor.

Tăiem dovleacul în bucăți mai mici să-i putem curăța coaja mai ușor.

Curățăm coaja, apoi tăiem bucățile de dovleac în cuburi mai mici.

Dovleacul nu oxidează, ca alte fructe, dar îl stropim, totuși, cu zeama de la 1/2 lămâie, pentru a-i intensifica culoarea.

Preparăm siropul.

Punem la fiert apa cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.

Amestecăm în vas până când zahărul se topește, apoi lăsăm siropul să fiarbă la foc mic până devine consistent.

Aproximativ 20 de minute îl lăsăm să fiarbă, dar facem testul bulei de sirop.

Luăm din sirop cu o linguriță și picurăm pe o farfurie.

Dacă siropul se împrăștie, nu este gata.

Dacă rămâne ca o bulă pe farfurie, atunci este ok.

Preparare dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare

Când siropul a ajuns la consistența dorită, adăugăm cuburile de dovleac și le amestecăm cu siropul.

Fierbem dulceața până când cuburile de dovleac se pătrund bine.

Amestecăm din când în cân în ea și înlăturăm eventuala spumă care se formează.

Nu se formează decât puțină spumă pe margini, dar o înlăturăm.

Când cuburile de dovleac plăcintar sunt bine pătrunse, adăugăm zahărul vanilat.

Amestecăm ușor cu o spatulă de lemn,până când zahărul vanilat este topit.

Adăugăm și restul din zeama de lămâie apoi oprim focul.

Cu 6-7 minute înainte de stingerea focului, introducem la cuptor, borcanele spălate și bine scurse, pentru a le steriliza.

Umplem borcanele fierbinți cu dulceața, de asemeni fierbinte și înfiletăm capacele.

Le introducem la cuptor cu focul aprins, la 150 de grade C, pentru 5 minute.

După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până a doua zi, când vor fi complet răcite.

Etichetăm borcanele și le trecem în cămară.

Pe mine m-a cucerit această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare, sper să vă cucerească și pe voi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam