Dulceata de capsuni reteta

de camelia75 in Dulceata / Gem, 9 Iun 2013 | 6351 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Este pentru prima data cand fac dulceata de capsuni.Nu aveam idee de vreo reteta anume,asa ca un “search” pe Google am crezut ca ma va ajuta….Am gasit o multime de variante si nu stiam la care sa ma hotarasc,asa ca am facut doua tipuri de dulceata sau gem, ca pana la urma tot n-am inteles clar care este diferenta intre ele. :) )Ce vroiam eu era sa nu iasa foarte dulce,dar sa fie gustoasa.

 

INGREDIENTE

Dulceata de capsuni reteta

Prima varianta care va iesi un pic mai inchisa la culoare:

  • 1 kg de capsuni(sau capsune,ca nici aci’ nu stiu care-i varianta corecta:)) )
  • 750 gr zahar

A doua varianta:

  • 1 kg de capsuni
  • 500-600 gr zahar (depinde si de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 lamaie(jumatate taiata felii si de la o jumatate folosim sucul)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

In ambele variante

1.Spalati si curatati capsunile de codite.
2.Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare.
3.Puneti capsunile intr-o oala care nu lipeste(eu am folosit una de inox cu fundul dublu) si adaugati zaharul,feliile si zeama de lamaie.(Pentru varianta cu cu lamaie)
4.Lasati o ora la frigider.(puteti sari peste aceasta etapa)
5.Puneti oala la foc foarte mic,timp de ~90 minute, amestecand din cand in cand pentru a va asigura ca nu se lipeste.
6.Luati spuma atunci cand se formeaza.(daca focul este mare va face spuma mai multa)Dulceata este gata cand are o consistenta gelatinoasa sau o puteti verifica prin proba picaturii.(luati cu lingurita dulceata din oala si lasati sa cada pe o farfurie uscata,daca picaturile raman intregi si nu se imprastie pe farfurie inseamna ca dulceata este gata)
7.Puneti dulceata fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.(eu am incins bine cuptorul,am stins focul,apoi am pus borcanele cu gura in jos pe gratar si le-am tinut ~ 15-20 minute)
8.Inchideti bine borcanele,apoi rasturnati-le cu capul in jos pentru 15 minute.

Dupa ce am gustat din ambele variante am decis ca cea cu lamaie este preferata.Dulce,acrisoara si cu o culoare mult mai frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (II)