Dulceata cu rubarba si ghimbir

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Aug 2013 | 5664 vizualizari

 

Fac o introducere ''pompoasa'',daca tot m-am apucat sa fac dulceturi alambicate.......si mama n-a avut alta treaba decat sa ''arunce'' niste seminte de rubarba intr-o anvelopa veche plina cu pamant......m-am documentat ca sa nu mor proasta....
''Rubarba a venit în Europa pe Drumul Mătăsii – spaniolul Ruy Gonzáles de Clavijo, călător pe meleagurile stăpânite de Timur Lenk la începutul secolului al XV-lea, menţionând-o în inventarul mărfurilor ce veneau din China la Smarkand alături de mătase, satin, mosc rubine, diamante şi perle.
Din rubarba (Rheum rhabarbarum) pentru consum uman sunt folosite doar codiţele, lungi, de altfel, care leagă frunzele de tulpină. Cultivarea ei se poate face atât în sere încălzite cât şi în aer liber – în serele încălzite poate fi produsă şi livrată pe piaţă tot timpul anului, pe când în aer liber acest lucru este posibil doar în climatele calde, în cele temperate (cum este şi cazul României), doar 8-9 luni pe an din 12.
Rubarba urăşte frigul şi întunericul şi iubeşte căldura şi soarele.''
PS.Rubarba mea n-a iesit rosiatica,probabil ca trebuia sa stea in plin soare sa se inroseasca mai mult coditele.Gustul dulce acrisor,e bun,dar nu m-a dat pe spate,prefer dulceata de zmeura......

 

INGREDIENTE

  • 1,300 Kg rubarba curatata si taiata
  • 1 kg zahar
  • 50 g ghimbir ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata cu rubarba si ghimbir:

Culegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu zaharul.Se lasa cca o ora pana-si lasa zeama apoi se pune la fiert,la foc domol pana se inmoaie rubarba si siropul este legat. Cand este aproape gata se adauga ghimbirul ras si se mai lasa cca 10 min sa fiarba.Se lasa la racit acoperind cratita cu un servet umed.Dupa ce s-a racit se pune in borcane si se depoziteaza in loc racoros.

PS.E prima data cand incerc asa ceva,pot sa zic ca sunt multumita de rezultat,dar nu foarte entuziasmata.E parfumata,dulce acrisoara dar nu o consider o delicatesa cum o considera francezi,am zis..pam-pam....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu rubarba si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

angyb 1

02.08.2013, 10:05

diaconta 1

02.08.2013, 14:56

Ooooooooo cat de aromata o fi

Panacris 1

27.06.2015, 15:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsune