Dulceata (chutney) cu pere si condimente

de Catalina L in Pt. carne, 12 Dec 2018 | 6801 vizualizari

 

O garnitura delicioasa alături de brânzeturi și un platou de 'charcuterie' .
Chutney este un sos de origine indiana, dulce-acrisor sau chiar picant, care se serveste alaturi de felurile principale pe baza de carne, branzeturi sau orez.
Variantele sunt nenumarate si pot fi mai dulci sau mai picante, cu texturi si arome variate.
Va prezint o varianta cu pere facuta pentru Craciun pentru a acompania celebrul 'foie gras'.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/dulceata-chutney-cu-pere-si-condimente.html

 

INGREDIENTE

  • 800 g de pere (curatate)
  • 1 mana buna de stafide
  • 2 cepe salota sau o ceapa mare rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml de otet balsamic
  • 150 ml de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
  • 3 anason stelat (badian)
  • 1 lingurita de boia de ardei (sau dupa gust)
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata (chutney) cu pere si condimente:

Spalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul.

Adaugati zaharul si perele taiate.

Gatiti timp de 5 minute amestecand un pic.

Puneti toate condimentele, uleiul si otetul.

Reduceti focul si gatiti timp de  45 -60 minute (depinde de apa lasata de pere) amestecand din cand in cand.

Umpleti imediat borcanele cu dulceata fierbinte.

Inchideti si rasturnati-le.

Lasati-le asa o noapte.

A 2a zi le puteti pune in camara si conserva cateva luni.

Ideal de servit cu 'foie gras' , iata un exemplu cu pateu din ficat si cu paine de secara.

TIPS-URI

1

pentru 2 borcane de 400 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata (chutney) cu pere si condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco