Drob din ficăței de pui cu ciuperci

de georgiaskitchen in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2014 | 28787 vizualizari

 

Pentru că se apropie Paștele și nu toată lumea preferă drobul din miel, m-am gândit să vă ofer o variantă cu ficăței de pui și ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăței de pui
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 4 ouă
  • o legătură ceapă verde
  • o legătură mărar verde
  • o legătură pătrunjel verde
  • 3 lunguri ulei
  • o lingură unt
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din ficăței de pui cu ciuperci:

Spălați ficățeii, îi lăsați  la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt și îi puneți la călit în cele 3 linguri de ulei și lingura cu unt. După 10 minute adăugați și ciupercile mărunțite și mai lăsați pe foc 5 minute. Potriviți gustul cu sare și piper și dați deoparte la răcit. Între timp tăiați cât mai mărunt ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. 

Când compoziția s-a răcit, adăugați verdețurile și cele 4 ouă bătute separat.

Încălziți cuptorul, puneți compoziția pentru drob într-un vas de yena sau o formă de silicon ca cea pentru cozonac, ornați drobul cu felii de ciuperci pe toată suprafața și lăsați la copt pentru 40 minute la foc mediu.

Când s-a copt, îl scoateți din cuptor, îl lăsați la răcit apoi îl scoateți din formă și îl serviți.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficăței de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anca_rm 1

21.03.2014, 09:53

laura_n 1

21.03.2014, 17:35

biig like!

Aylin84 1

10.04.2015, 15:22

Bună ziua,în forma de cozonac pot pune și aluat și apoi amestecul pentru drob? Mulțumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de pasare