Drob din ficăței de pui cu ciuperci

de georgiaskitchen in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2014 | 29188 vizualizari

 

Pentru că se apropie Paștele și nu toată lumea preferă drobul din miel, m-am gândit să vă ofer o variantă cu ficăței de pui și ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăței de pui
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 4 ouă
  • o legătură ceapă verde
  • o legătură mărar verde
  • o legătură pătrunjel verde
  • 3 lunguri ulei
  • o lingură unt
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din ficăței de pui cu ciuperci:

Spălați ficățeii, îi lăsați  la scurs într-o strecurătoare (îi puteți ține în lapte pentru o oră dacă aveți timp, că eu nu am avut), îi tăiați mărunt și îi puneți la călit în cele 3 linguri de ulei și lingura cu unt. După 10 minute adăugați și ciupercile mărunțite și mai lăsați pe foc 5 minute. Potriviți gustul cu sare și piper și dați deoparte la răcit. Între timp tăiați cât mai mărunt ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. 

Când compoziția s-a răcit, adăugați verdețurile și cele 4 ouă bătute separat.

Încălziți cuptorul, puneți compoziția pentru drob într-un vas de yena sau o formă de silicon ca cea pentru cozonac, ornați drobul cu felii de ciuperci pe toată suprafața și lăsați la copt pentru 40 minute la foc mediu.

Când s-a copt, îl scoateți din cuptor, îl lăsați la răcit apoi îl scoateți din formă și îl serviți.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficăței de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anca_rm 1

21.03.2014, 09:53

laura_n 1

21.03.2014, 17:35

biig like!

Aylin84 1

10.04.2015, 15:22

Bună ziua,în forma de cozonac pot pune și aluat și apoi amestecul pentru drob? Mulțumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din piept de pui