Drob de vinete

de silvi0ara in Mancaruri de legume, 28 Oct 2010 | 5246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 oua
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pesmet
  • sare si piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de vinete:

Vinetele se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecurataoare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, apoi se adauga vinetele scurse bine si se calesc cateva minute pana prind putina culoare si se inmoaie. Se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu ceapa verde tocata marunt, apoi se adauga verdeata tocata, sare, piper, se amesteca cu4 galbenusuri si cu albusurile batute spuma tare, faina si pesmetul. Se omogenizeaza bine,apoi se toarna compozitia intr-o forma rotunda, unsa si tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul preincins la 180-200gC pana se coace si se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]