Drob de miel cu carne tocata amestec

de anca_rm in Oaie, 30 Mai 2017 | 7977 vizualizari

 

Pentru ca aveam in congelator o punga cu maruntaie de miel si niste carne tocata, am hotarat sa fac pentru masa de duminica un drob.
Organele de miel trebuie spalate si curatate de grasime.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg organe de miel 
  • 500 gr carne tocata amestec (porc + vita)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 frunze leustean
  • 4 oua
  • sare
  •  piper
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 linguri seminte susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel cu carne tocata amestec:

Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.

Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert,  pentru 40-50 minute.

Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici.

Ceapa verde, usturoiul si frunzele de leustean le-am spalat foarte bine si le-am taiat si pe ele, cat de mici am putut.

Ceapa veche o taiem cat mai marunta si pe foc, intr-o tigaie destul de mare, o calim impreuna cu uleiul, pana cand se moaie. Adaugam organele de miel taiate marunt, adaugam condimentele si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pentru 5 minute.

Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa calita si organele, ceapa verde, usturoiul, leusteanul si ouale.

 Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare si condimente.

 Intr-o tava, am pus hartie de copt pe care am uns-o foarte bine cu ulei, punem compozitia si o nivelam.

 Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20 minute, presaram deasupra seminte de susan si mai dam la cuptor pentru inca 10-20 minute.

 Se poate coace in forma de chec sau in tava dreptunghiulara.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu carne tocata amestec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor (reteta video)