Drob de miel

de adela1981 in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2014 | 8050 vizualizari

 

Au trecut sarbatorile de Pasti, iar eu am ramas in urma cu postarile, asadar daca doriti sa pregatiti drob de miel, vin cu o reteta de drob mostenita de la bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de miel ( inima, ficat, rinichi )
  • o legatura ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi verde / catei de usturoi
  • cateva fire de marar
  • 2-3 felii de franzela
  • sare, piper negru
  • 5-6 oua fierte tari
  • 2 oua batute
  • 1 lingura ulei pentru uns tava si 2 linguri de pesmet daca nu aveti prapor de miel
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Pentru inceput puneti maruntaiele la fiert cca  o ora si jumatate sau doua ore in apa clocotitata fara sare. Luati spuma ori de cate ori se formeaza.  

Verdeturile se toaca marunt, iar painea se inmoaie in putina lapte.

Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa la racit si se pastreaza cca 150 ml din apa care a fiert, pe urma se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-un castron apoi adaugam franzela inmuiata si stoarsa, verdeturile tocate si condimentam dupa gust.

Pe urma adaugam ouale batute si amestecam toate ingredientele. Se toarna din supa care a fiert maruntaiele si se amesteca. 

Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet apoi se toarna jumatate din cantitatea de compozitie, pe urma asezam ouale pe mijloc , in linie. Asezam restul de compozitie si apasam putin si nivelam.Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-40 minute. Se serveste ca aperitiv atat cald cat si rece, alaturi de o salata de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel - reteta veche din Dobrogea