Eu nu ma mai satur sa mananc legume in tot felul de combinatii. Sunt convinsa ca va sunt pe plac si voua si sper ca o sa le incercati.
Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund.
Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline.
Adaugam miezul de dovlecel taiat bucatele, lasam sa se caleasca putin apoi adaugam o cana de apa si orezul spalat.
Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam rosiile decojite si saram si piperam dupa gust.
Dupa 5 minute luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam pesmetul si oul si omogenizam.
Umplem cu aceasta umplutura cele 6 bucati de dovlecel pe care le punem apoi intr-un vas. Eu am folosit un vas de sticla cu capac, rezistent la caldura.
Turnam sucul de rosii peste dovlecelul umplut.
Adaugam o lingurita de zahar si dupa gust un pic de sare si piper si amestecam cu o lingurita.
Presaram deasupra si in sos busuioc tocat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 190-200 de grade timp de aprox 40-60 de minute.
Scoatem vasul la jumatatea timpului si cu o lingura mai punem sos peste dovlecei.
Scoatem din cuptor si servim mancarea calda simpla sau cu smantana.
Sa aveti pofta!
1
Dovlecelul sepoate taia si pe lung
2
Nu e neaparat sa curatati dovlecelul, eu il prefer curatat dar voi faceti cum doriti
3
Puteti avea o mancare de post daca nu puneti oul