Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

de T I M E A in Mancaruri de legume, 24 Iul 2014 | 5927 vizualizari

 

Eu nu ma mai satur sa mananc legume in tot felul de combinatii. Sunt convinsa ca va sunt pe plac si voua si sper ca o sa le incercati.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • miezul de la dovlecei ( sau o jumatate de dovlecel)
  • 1 ardei gras verde
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 linguri rosii decojite taiate cubulete
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 2 cani suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper
  • busuioc verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii:

Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund.

Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline.

Adaugam miezul de dovlecel taiat bucatele, lasam sa se caleasca putin apoi adaugam o cana de apa si orezul spalat.

Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam rosiile decojite si saram si piperam dupa gust.

Dupa 5 minute luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit adaugam pesmetul si oul si omogenizam.

Umplem cu aceasta umplutura cele 6 bucati de dovlecel pe care le punem apoi intr-un vas. Eu am folosit un vas de sticla cu capac, rezistent la caldura.

Turnam sucul de rosii peste dovlecelul umplut.

Adaugam o lingurita de zahar si dupa gust un pic de sare si piper si amestecam cu o lingurita.

Presaram deasupra si in sos busuioc tocat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 190-200 de grade timp de aprox 40-60 de minute.

Scoatem vasul la jumatatea timpului si  cu o lingura mai punem sos peste dovlecei.

Scoatem din cuptor si servim mancarea calda simpla sau cu smantana.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Dovlecelul sepoate taia si pe lung

2

Nu e neaparat sa curatati dovlecelul, eu il prefer curatat dar voi faceti cum doriti

3

Puteti avea o mancare de post daca nu puneti oul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor