Dovleceii se taie in doua pe lungime.Se scoate miezul si se condimenteaza.Se presara si putin marar verde.
Morcovii se taie rondele foarte subtiri.Ceapa verde se taie marunt.Miezul dovlecelului se taie cubulete.
Morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga ceapa verde si miezul de dovlecel.Se lasa pana se inmoaie putin,apoi se adauga sucul de rosii si marar verde.Se ia cratita de pe foc.
Ouale se bat cu putina sare si piper.Branza se sfarma si se adauga putina ceapa(partea verde) si marar.Pastram putina branza de presarat deasupra,iar restul o amestecam cu ouale batute.
Ungem o forma ceramica cu unt,asezam dovleceii.Apoi punem umplutura de dovlecel si morcov.Deasupra punem branza cu ouale.La final mai presaram putina branza.
Se poate pune si putina apa in vas,dar dovleceii lasa suficienta apa,deci nu prea e nevoie.
Pornim focul in cuptor(daca nu folositi un vas ceramic,puteti sa-l preincalziti din timp) si punem vasul.
Lasam la cuptor aproximativ 35 de minute,pana cand se inmoaie dovlecelul si se rimeneste deasupra.
Se servesc calzi.Se poate adauga putina smantana.
Pofta buna!!!!