Dovlecei umpluti

de simona72 in Vita, 16 Iun 2013 | 4343 vizualizari

 

Este plina piata de dovlecei, asa ca trebuie sa profitam din plin de produsele noastre....o mincare delicioasa plina de savoare si care se poate adapta in functie de preferinte....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vitel
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cescuta orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • amestec de condimente 5 arome
  • 3 dovlecei
  • pt sos:
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • crengute de cimbru proaspta
  • 3-4 rosii
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala, se taie capetele, se taie in trei fiecare, se scobesc cu o lingurita, dar sa nu fie strapunsi pe cealalta parte. Carnea se spala, se curata de pielite si se da prin masina de tocat. Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca. Se adauga ciupercile scurse se zeama si orezul si se mai calesc 2 minute. Se amesteca carnea tocata cu ceapa calita, orezul si ciupercile, se adauga si celelalte mirodenii si se amesteca bine compozitia.

Se umplu dovleceii cu compozitia rezultata, se pun intr-un vas termorezistent, se aduga sucul de rosii amestecat cu sare, piper, zahar dupa gust si putin ulei de masline. Se mai pun citeva crengute de cimbru proaspat in sos, rosiile se curata de coaja, se taie feliute si se pun ca un capac la dovlecei iar rosiile ramase se taie marunt si se pun in sos.

Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt un plus de savoare am ras putina brinza cheddar peste dovlecei cind i-am servit

2

se mai pot servi cu o lingura iaurt gras sau smantana

3

umplutura poate fi cu carne sau fara in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu carne si verdeata (reteta video)