Curatam legumele, le spalam, le tocam si le punem la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Tocam si un catel de usturoi.
Cand s-au inmuiat legumele adaugam si carnea tocata si lasam la foc mare pana scade tot lichidul.
Dupa aceia puneti paharul de vin si lasati sa se evapore.Cand s-a evaporat vinul,punem apa si lasam sa fiarba cam o ora.Lasam sa raceasca.
Spalam dovleceii,ii taiem pe lungime si ii scobim in mijloc cu o lingurita (scoateti toate semintele).Ii punem intr-o tava,ii saram,ii piperam.
Continuam compozitia.Cu ajutorul unui robot de bucatarie,punem oul,parmezanul,sare si piper si o facem ca o pasta (nu prea cremoasa,trebuie sa se simta putin carnea).
Umpleti dovleceii,ii asezati frumos in tava,cu putina apa (jum de pahar),ulei,cubul Knor maruntit si usturoiul.Acoperiti cu aluminiu.
Bagati in cuptor la 200° timp de 20-30 de minute. Verificati dupa 15 minute ca dovleceii se fac repede. Si mai lasati sa se rumenesca dupa ce ii dati jos aluminiul.
Pofta buna!!!!
1
Daca nu aveti robot de bucatarie, puteti sa umpleti dovlecei si asa,cu compozitia facuta cu ou si parmezan.