Pentru sos:
Dovleceii se spala bine, se sterg, apoi se taie in cate 3 bucati fiecare(daca sunt destul de mari).Cu o lingurita se scobesc. Ardeii se taie capacelele de la cotor si se curata de seminte.
Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc. Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit.
Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam bulionul, se mai lasa 5 min si apoi se opreste focul.Se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se pune peste carnea tocata si se adauga sare, piper, cimbru(dupa gust) si se amesteca bine.
Se umplu dovleceii si ardeii cu amestecul de carne, apoi se pun putin la calit in ulei incins.
Intre timp facem sosul asa:
Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei, dupa ce se caleste ceapa se adauga bulionul , sare, piper. Se mai lasa putin cu bulionul sa se caleasca, apoi se adauga apa calduta.
Dupa ce s-au calit dovleceii si ardeii se aseaza in cratita, peste care se toarna sosul.
Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Se serveste cald cu iaurt sau smantana si ardei iute(dupa preferinta)
Pofta buna!!!