Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

de Mitinita in Mancaruri de legume, 27 Iul 2012 | 6762 vizualizari

 

Sa nu ziceti ca nu se vede ca doua saptamani am mancat romaneste. Si ce bine a mers cu niste mamaliguta...v-am zis ca am reusit sa fac rost de un ceaunel?

 

INGREDIENTE

  • Pentru dovlecei pane:
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 125 gr faina (mai adaugati daca e nevoie)
  • 2 linguri de apa rece
  • sare
  • piper negru,proaspat macinat
  • Pentru mujdei:
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 25 ml apa minerala sau plata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu mujdei de usturoi:

Dovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele.

Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si se amesteca cu putina sare si piper.

Intre timp se infierbanta o tigaie si cand e fierbinte se adauga ulei. Rondelele se dau prin ou,apoi prin faina si se prajesc,avand grija sa nu punem prea multe in tigaie si sa lasam loc intre ele. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta si se scot pe servetele absorbante.

Pentru mujdei,decojim cateii de usturoi si ii pisam,cu putina sare. Adaugam usturoiul putin cate putin si frecam ca la maioneza. La sfarsit,adaugam cate putin apa,pana obtinem consistenta dorita.

Se consuma deindata cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

merlin 1

06.09.2012, 08:09

fara mujdei sunt aproape de neconceput

heera 1

19.07.2013, 17:10

delicios!!!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 21:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei pane