Sa nu ziceti ca nu se vede ca doua saptamani am mancat romaneste. Si ce bine a mers cu niste mamaliguta...v-am zis ca am reusit sa fac rost de un ceaunel?
Dovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele.
Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si se amesteca cu putina sare si piper.
Intre timp se infierbanta o tigaie si cand e fierbinte se adauga ulei. Rondelele se dau prin ou,apoi prin faina si se prajesc,avand grija sa nu punem prea multe in tigaie si sa lasam loc intre ele. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta si se scot pe servetele absorbante.
Pentru mujdei,decojim cateii de usturoi si ii pisam,cu putina sare. Adaugam usturoiul putin cate putin si frecam ca la maioneza. La sfarsit,adaugam cate putin apa,pana obtinem consistenta dorita.
Se consuma deindata cu mamaliga.