Dovlecei gratinati a la grec

de nikko_nikko in Mancaruri de legume, 24 Noi 2013 | 10263 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista in urma cu 5-6 ani. Mi s-a parut foarte interesanta si am decis s-o pastrez si bine am facut pentru ca este usor de preparat si este o garnitura foarte gustoasa care poate fi asortata cu orice fel de carne si cred ca poate fi pe gustul oricui. Am decis s-o fac publica pentru ca, intr-o zi amintindu-mi de ea, nu o mai gaseam, am incercat s-o caut pe net dar nu am gasit nimic; in cele din urma am gasit-o si astfel mi-am spus ca nu trebuie tinuta la pastrare ... trebuie impartita cu voi. Sper sa va tenteze si s-o faceti si sa primesc si un feed back.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg dovlecei
  • 150 gr paine (miez)
  • 3 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • 125 gr unt
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr branza
  • 1 ceapa
  • sos bechamel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati a la grec:

Dupa ce se spala si li se taie capetele, dovleceii se fierb in apa cu putina sare timp de 6-8 minute. Se scurg si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite, se toaca marunt si se pune intr-o cratita cu ceapa tocata si untul si se lasa sa se caleasca pe foc moale timp de 6-7 minute. Dupa ce se ia de pe foc compozitia se adauga 2 oua batute, miezul de paine si jumatate din branza rasa, patrunjelul tocat (nu tot, mai pastrati putin si pentru deasupra), sare si piper dupa gust. Se amesteca bine si se umplu jumatatile de dovlecei deja asezate unele langa altele intr-o tava. Se amesteca sosul bechamel cu un ou batut spuma, se intinde pe toata suprafata dovleceilor si apoi deasupra se rade pe razatoarea cu gauri mici restul de branza. Se mai pune putin patrunjel tocat deasupra si se da la cuptor pentru circa 40-45 minute.

Se serveste cald.

TIPS-URI

1

eu am folosit dovlecei tineri (zucchine)

2

painea se poate pune cu coaja dar intai trebuie macinata la robot

3

in loc de branza se poate folosi parmezan (eu asta am folosit )

4

in compozitie eu am pus si marar tocat (am facut-o si "ca la carte" dar imi place sa experimentez si astfel am mai schimbat pe ici pe colo cate ceva si pot spune ca a iesit o garnitura savuroasa care a primit si laude)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nikko_nikko 1

25.11.2013, 15:51

multumesc de primirea calduroasa

nikko_nikko 1

25.11.2013, 15:52

bine v-am gasit

laura_n 1

25.11.2013, 16:48

bun venit!
mie imi plac mult dovleceii, iar reteta asta nu poate fi decat grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gratin de vinete si dovlecei