Curatam dovleceii de coaja si ii taiem rondele subtiri.Ii presaram cu sare si ii lasam o ora la rece. Stergem dovleceii de apa cu prosoape de hartie si ii prajim in ulei incins, timp de 1-2 min, numai pana se inmoaie putin.
Tocam ceapa marunt si ciupercile felii apoi le calim in 2 linguri ulei, pana cand scade toata apa pe care si-o lasa ciupercile. Condimentam amestecul cu sare ,vegeta si piper.
Batem bine ouale cu sare si piper,adaugam cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Ungem un vas cu ulei si il tapetam cu pesmet.Asezam un strat de dovlecei, punem amestecul de ciuperci,repartizam jumatate din amestecul de ou, apoi alt strat cu dovlecei. Asezam si rosiile decojite si taiate felii subtiri. Turnam deasupra restul amestecului de ou .
Dam vasul la cuptor pentru 15-20 min.
Servim preparatul in stare calda cu branza rasa, smantana sau sos de usturoi.