Dovlecei cu crema de branza

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2013 | 5804 vizualizari

 

Recomand aceasta reteta foarte,foarte buna!!

 

INGREDIENTE

  • 2dovlecei
  • 100g branza feta
  • 100g branza gorgonzola
  • 100ml smantana
  • 1ou
  • faina
  • sare
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 1punga mix salata verde
  • 1ceapa rosie sau frunze de ceapa verde
  • rosii cherry
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu crema de branza:

Dovlecelul spalat,sters,taiat in jumatate pe latime apoi jumatatile in felii subtiri pe lungime,le punem pe un fund de lemn,le pudram cu sare si le lasam 15-20min sa se scurga,apoi fiecare felie o trecem prin faina,ou batut,pesmet si le prajim in ulei incins;le scoatem pe prosoape de hartie

Eu,pentru a-mi usura munca si dovlecelul sa capete o aroma mai placuta,am procedat astfel:intr-un castron,am pisat 1catel de usturoi mic,am amestecat cu ouale batute,sare,piper,faina si am subtiat compozitia cu apa minerala;am trecut feliile de dovlecel prin acest amestec si le-am prajit.

Intr-un bol amestecam branzeturile cu sare daca e nevoie,ceapa tocata marunt,smantana;punem aceasta crema intre doua felii de dovlecel si le asezam pe patul de salata verde stropita cu ulei de masline iar printre ea rosii intregi sau jumatati

Servim imediat!

TIPS-URI

1

daca v-au ramas dovlecei fara branza,se pot servi cu lamaie si usturoi sau facut mujdei

2

in salata daca aveti,puteti adauga si fenicul care este foarte bun

3

pentru crema de branza,puteti folosi orice alta branza,cu conditia sa fie cremoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la cuptor (by Nadina)